Een stukje uit het boek...


Positief is niet altijd gemakkelijk, want dagelijks gebeuren er dingen waardoor je negatief kunt worden. Logisch ook, want een mens is nu eenmaal ontvankelijk voor zaken die je eigen familiekring of vriendenkring worden aangedaan. Vandaar dat ik je ga proberen te leren hoe je makkelijker kunt loslaten, wat het gemakkelijker maakt te vertrouwen en te doen. TE GENIETEN VAN HET NU! Je mag namelijk fouten maken. Je dient echter evenzo goed jezelf te zijn en te vertrouwen op jezelf. Natuurlijk gebeuren er rampen, zullen er mensen ziek worden. Zullen er mensen dood gaan. Misschien zelfs in je eigen familiekring. Je eigen vriendenkring. Je eigen… man of vrouw. Of erger nog: je kind! Misschien verlies je wel je baan. Niet iedere dag is namelijk van begin tot einde rooskleurig en niet iedere dag verloopt zoals jij dat wilt. Maar datgene waar alles om draait, is dat je van jezelf houdt zoals je bent. En dat je het helemaal eens bent met de keuzes die je maakte. Dat je vrede hebt met je eigen verleden en dus leeft in het nu! Hoe? JIJ BEPAALT! Alleen jij beslist of je je eigen situatie nog langer accepteert of niet. Zeg nou eerlijk! Wat wil je liever? Dat je door dit leven gaat met elke dag het overbekende: ‘Wat ben ik zielig’ en ‘Waarom komt me het goede niet gewoon aanwaaien?’ Of wil je eraan werken om het beste voor jezelf te bewerkstelligen, met voornemens die je in je bewustzijn vasttimmert?


Als jij het wilt, wordt het ook voelbaar om je heen. Je gaat namelijk iets uitstralen. Het wordt zelfs een persoonlijk besturingssysteem.

Richt je op je leven en niet je excuses!

Zo zit de schrijver van het boek een keer per jaar in Frejus in Zuid-Frankrijk. Tussen St.Tropez en Cannes en zelfs vlakbij het staatje Monaco. Heerlijk warm, rustig en nog niet zo druk waardoor je even kunt genieten van alles om je heen. De camping heet ‘La Pierre Verte’ oftewel ‘De Groene Steen’ met zijn prachtige caravans van Carazur. Samen met vele vrienden die ook al sinds jaar en dag op die camping in Zuid-Frankrijk komen. Genieten van de hele omgeving. Een vakantie waar alles zo relaxed is, zo gezellig, zo ongedwongen, zo… anders dan thuis. De hele bups plukt elke dag en geniet van elke dag. Uniek! Met recht kan gezegd worden: ’Ik leef en ik ben! Ik ben ik en jij bent jij!’ Die tijd in Frejus maakt je positief. Die heerlijke tijd in die caravan van Carazur op een prachtige plaats in een prachtige natuurrijke omgeving.